zoeken
deze site
shop
google
alleen NL

Gratis nieuwsbrief

Wilt u de gratis
e-mailnieuwsbrief ontvangen?

Arbeidsonrust nieuwkomer in top 10 securityrisico's

07-02-2013Arbeidsonrust wordt door security professionals gezien als belangrijk securityrisico. Dat blijkt uit de Security Management Survey 2012/2013.

De respondenten is gevraagd om een lijst met securityrisico's in de juiste prioriteitsvolgorde te zetten. Hieruit is een top 10 van securityrisico's samengesteld. Voor zes van de tien risico's geldt dat deze dezelfde plaats innemen als in 2011. De top 3 wordt wederom aangevoerd door 'Diefstal', 'Informatiediefstal' en 'Agressie en geweld'. 'Vandalisme' daalt ten opzichte van 2011. 'Lekken of manipuleren van informatie' stijgt, evenals geldt voor 'Hacking'. 'Bewuste negatieve continuïteitbeïnvloeding' verdwijnt uit de top 10 en wordt vervangen door nieuwkomer 'Arbeidsonrust'.

Top 10 securityrisico's

  1. Diefstal
  2. Informatiediefstal
  3. Agressie en geweld
  4. Lekken of manipuleren van informatie
  5. Fraude
  6. Hacking
  7. Vandalisme
  8. Bedrijfsspionage
  9. Bewust toebrengen van imagochade
  10. Arbeidsonrust
Het onderzoek is de afgelopen maanden uitgevoerd door onderzoekers van COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, an Aon company in samenwerking met Security Management.

De complete Security Management Survey 2012/2013 wordt gepubliceerd in Security Management nummer 1 / 2, januari / februari 2013

(0 reacties)
|
Er zijn nog geen reacties ontvangen...