Cameratoezicht

test
 • Kabinet maakt weg vrij voor drones
  03-03-2015

  Drones kunnen in de toekomst een grote rol spelen bij hulpverlening, opsporing en handhaving van de openbare orde. Ook bieden de onbemande luchtvaartuigen economische en maatschappelijke kansen voor bedrijven en overheden. Het kabinet wil daarom dat qua regelgeving veel meer mogelijk wordt dan nu, schrijft het in een brief aan de Tweede Kamer.

  Politie en brandweer

  Het kabinet wil bijvoorbeeld dat politie en brandweer vanaf 1 juli toestemming hebben om boven gebouwen of mensenmenigten te vliegen. Dat mag dan ook na zonsondergang. De regeringspartijen VVD en PvdA zien ook mogelijkheden om drones in te zetten voor de inspectie van infrastructuur, het bewaken en beveiligen van objecten en terreinen, klimatologisch onderzoek, de land- en tuinbouw en de media.

  Privacy

  De komende periode worden de behoeftes en mogelijkheden verder onderzocht. Ook wordt gekeken hoe het zit met de bescherming van privacy en het gebruik van drones voor recreatief gebruik. Het recreatief gebruik van drones valt onder de Regeling modelvliegen uit 2005. In tien jaar tijd is het aantal drones flink toegenomen, en ook zijn veel van die vliegtuigjes uitgerust met een camera.

  Kwaadwillenden

  In de brief schrijft het kabinet verder dat ook wordt onderzocht wat het gevaar is van het gebruik van drones door kwaadwillenden.

 • Opvragen camerabeelden kost politie tonnen
  26-02-2015

  Politie en justitie zijn vele honderdduizenden euro’s per jaar kwijt om camerabeelden op te kopen van banken voor het opsporen van criminelen. Ook is een aanzienlijk bedrag gemoeid met het opvragen van gespreksgegevens van telefoonbedrijven, schrijft De Telegraaf.

  Kosten

  Volgens Frans Zonneveld van het Openbaar Ministerie krijgt het OM jaarlijks zo’n duizend facturen van bankinstellingen opgestuurd voor de kosten die zij maken voor het opzoeken en ter beschikking stellen van camerabeelden.

  Tonnen

  In totaal gaat het daarbij in het geval van het OM om enkele tonnen per jaar.”Wij vragen regelmatig beelden op in de vervolgingsfase, maar veel vaker worden de camerabeelden opgevraagd in de opsporingsfase en dan is het de politie die daarvoor betaalt”, aldus de woordvoerder, die meldt dat het OM in 2014 daar 270.000 euro voor kwijt was.

 • Trends in video surveillance
  25-02-2015

  Onder invloed van een aantal megatrends verandert de wereld om ons heen: het individu heeft steeds meer impact, user experience staat centraal, en we zijn 24/7 verbonden met het internet waardoor informatie extreem transparant geworden is. Dit alles heeft ook grote invloed op de video surveillance markt.

  Innovaties in de ICT- en consumentenmarkt geven richting aan de video surveillance industrie. Deze whitepaper beschrijf de meest opvallende trends.

  Download deze gratis whitepaper hieronder.

   

Toegangscontrole