Cameratoezicht

test
 • Bouwmarkten mogen camerabeelden delen
  20-01-2015

  Bouwmarkten die camerabeelden van klanten die verdacht gereedschap kopen met de politie delen overtreden hiermee niet de privacywetgeving, zo heeft minister Opstelten laten weten. De minister van Veiligheid en Justitie reageerde op Kamervragen van PvdA-Kamerleden Marcouch en Oosenbrug.

  Aanschaffen ‘verdacht’ gereedschap

  Verschillende bouwmarkten in Ede, Wageningen, Barneveld en Veenendaal zijn een project begonnen waarbij ze politie vrijwillig met camerabeelden laten meekijken. Het gaat dan om beelden van klanten die ‘verdacht’ gereedschap aanschaffen, zoals grote schroevendraaiers, breekijzers en beitels.

  Volgens Opstelten zagen de deelnemende bouwmarkten het als hun ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ om de politie informatie te verschaffen over aankopen die naar hun inschatting verdacht zijn en mogelijk te maken hebben met de voorbereiding van een inbraak.

  Geen ongeoorloofde schending privacy

  Opstelten: “Van een ongeoorloofde schending van de privacy is dan ook geen sprake. Overigens worden door de politie geen gegevens in de vorm van kassabonnen of camerabeelden meegenomen. Hoe effectief deze aanpak in de praktijk is, ook in relatie tot de benodigde inspanning, zal een evaluatie over een langere periode moeten uitwijzen.”

  Zie ook: hetccv.nl

 • Megapixel video: de voordelen
  20-01-2015

  De transitie naar IP-systemen wordt vooral gedreven door de beeldresolutie van megapixel IP-gebaseerde camera’s. Deze camera’s voorzien in vele nieuwe toepassingen in de videobewakingstechnologie. Naast kostenbesparing zijn er tal van voordelen te noemen van de megapixel video. Lees er meer over in deze whitepaper.

  Download deze gratis whitepaper hieronder.

 • Van beveiligingscamera naar intelligente videosystemen (IVS)
  19-01-2015

  Tot voor kort had vooruitgang op het gebied van beveiligingscamera’s vooral te maken met nieuwe producteigenschappen, technische innovaties en productprestaties. De meest recente innovaties hebben juist betrekking op de toepassingen ervan. En dan met name van camera’s die met elkaar en geavanceerde software verbonden zijn. Door informatie te delen of zelfs bewakingssystemen aan elkaar te koppelen, kan de beveiligingsmarkt boven zichzelf uitstijgen en kunnen de camera’s breder ingezet worden. Met de inzet van deze IP-camera’s is de eerste stap van traditionele beveiligingscamera’s naar intelligente videosystemen (IVS) gezet: van beveiligingsmaatregel naar business tool!

  Download deze gratis whitepaper hieronder.

Toegangscontrole