RTV Oost toont beelden eigen inbraak

RTV Oost heeft beelden van een inbraak in eigen huis op zijn website gezet. Ze waren woensdagavond ook op televisie te zien in het nieuwsprogramma Overijssel Vandaag. RTV Oost probeert op deze manier een antwoord uit te lokken op de vraag of ondernemers en organisaties beelden van beveiligingscamera's mogen verspreiden om een inbraak op te lossen.

Hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost zei donderdag een proefproces te willen uitlokken. ‘In hoeverre moet je de privacy beschermen van iemand die jouw privacy niet erkent?', aldus Oude Wesselink.

De omroep heeft nog geen tips van kijkers ontvangen die de drie insluipers met capuchon herkennen. Ze maakten geld, een laptop en cameralenzen buit, terwijl medewerkers van de omroep elders in het pand aan het werk waren. Samen met de braakschade schat de hoofdredacteur dat de schadepost 30.000 euro bedraagt.

De omroep grijpt de inbraak aan om duidelijkheid te scheppen over het dilemma waarmee volgens Oude Wesselink meer ondernemers worstelen. De omroep riskeert een proces als het College Bescherming Persoonsgegevens aangifte doet.