In de rubriek Young Professional komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. De afgelopen jaren hebben we al meerdere mooie portretten gemaakt gemaakt van Young Professionals. Deze keer Sharon Velderman.
Leeftijd: 26 jaar
Functie: Beveiligingscoördinator bij het Openbaar Ministerie
Persoonlijk
In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten, speel ik gitaar en verken ik nieuwe plekken en culturen tijdens reizen.
Mijn opleiding
Eerst heb ik een bachelor Security Management gedaan, waar ik een stevige basis legde in beveiliging en risicomanagement. Tijdens de studie verdiepte ik me in veiligheid in combinatie met (forensische) zorg met de minor ‘Werken in een gedwongen kader’. Vervolgens besloot ik mijn studie voort te zetten met de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging aan Maastricht University. Hier specialiseerde ik me in complexe juridische en forensische vraagstukken, waarbij mijn thesis over de waarde van neuro-imaging bij toerekeningsvatbaarheid een belangrijk hoogtepunt was.
Mijn carrière
Mijn loopbaan begon in de horeca, waar ik doorgroeide tot leidinggevende. Daarnaast coördineerde ik marketingprojecten op verschillende locaties in het land. Daarna richtte ik me op de veiligheidsbranche met stages bij Securitas (Curaçao) en Holland Casino. Daar ontwikkelde ik trainingen in predictive profiling en voerde ik risicoanalyses uit. Vervolgens werkte ik als CDD-analist bij een grootbank. Hier richtte ik me op het opsporen van witwaspraktijken en terrorismefinanciering. In 2019 begon ik als zelfstandig ondernemer en werkte ik onder andere bij een particulier recherchebureau. Sinds april 2024 ben ik beveiligingscoördinator bij het Openbaar Ministerie en verantwoordelijk voor risicomanagement en veiligheidsadvies.
Wat heb ik geleerd van mijn managers?
Van mijn managers heb ik geleerd dat leiderschap vooral draait om het opbouwen van vertrouwen, heldere communicatie en een persoonlijke benadering. Deze lessen hebben mij geholpen om zelfverzekerd beslissingen te nemen en waardevolle relaties op te bouwen.
De complexiteit van veiligheidsvraagstukken vraagt om menselijke intelligentie, empathie en ethisch besef
De securitymanager verdwijnt niet omdat…
De complexiteit van veiligheidsvraagstukken vraagt om menselijke intelligentie, empathie en ethisch besef – kwaliteiten die geen algoritme kan vervangen.
Sociale media
Sociale media zijn voor mij een belangrijk platform voor kennisdeling en netwerken. Ik gebruik LinkedIn om in contact te blijven met vakgenoten en om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends binnen security.
Securitytrends
Innovaties zoals de integratie van Virtual Reality en Augmented Reality in trainingen bieden nieuwe kansen en uitdagingen voor veiligheidsbeleid.
Over vijf jaar heb ik…
… mijn expertise in beveiliging, risicomanagement en criminologisch onderzoek verder ontwikkeld. Ik streef ernaar om innovatieve oplossingen te bedenken voor complexe veiligheidsvraagstukken in het forensisch domein.
> Ben jij ook een Young Professional en wil je jouw carrière en ambities delen in deze rubriek? Aanmelden kan via redactie@securitymanagement.nl.
Volg Security Management op LinkedIn