zoeken
deze site
shop
google
alleen NL

Gratis nieuwsbrief

Wilt u de gratis
e-mailnieuwsbrief ontvangen?

Security Management

Security Management

April 2014

Thema CCTV 

Bereiken camera's hun doel?
Je kunt camera's ophangen om misdrijven te voorkomen. Of juist om criminelen snel te kunnen opsporen. Het is zelfs mogelijk om burgers - door die camera's - om te vormen tot helden. Maar niet al die doelen zijn ook gemakkelijk te realiseren.

Snelheid van veranderen
Onder invloed van een aantal megatrends verandert de wereld om ons heen. Wat betekenen ze voor de video surveillance markt?

Gebruik camerabeelden van burgers en bedrijven
Camerabewaking is allang niet meer uitsluitend een taak van de overheid of  de beveiligingsbranche. Ook burgers en ondernemers beschikken over camera's die kunnen worden ingezet voor preventie en opsporing. Security Management zet de ontwikkelingen op een rij.

Slimme camera's beveiligen supermarkt
Supermarktketen Deen moderniseert de beveiliging in alle filialen met slimme IP-camera's. Wat zijn daarbij de selectiecriteria geweest?

Megapixel video: de voordelen
De transitie naar IP-systemen wordt gedreven door de beeldresolutie van megapixel IP-gebaseerde camera's. Wat zijn de voordelen van de megapixel technologie?

Alarm over alarmtransmissie
Het einde nadert voor de veelgebruikte alarmtransmissiedienst DigiAccess Alarm. Eind dit jaar trekt KPN er daadwerkelijk de stekker uit. Er zijn inmiddels alternatieve diensten en oplossingen beschikbaar. Maar er liggen risico's op de loer in de turbulente alarmtransmissiemarkt, waarschuwen Iwan Debets en Ron Heij.

Herken de hacker
Er zijn hackers die alleen hacken om de sport. Er zijn ook hackers die menen de wereld te verbeteren. Maar de onbekende kant van de hackers-wereld is schimmig. Hoe herkent u een hacker, voordat hij werkelijke schade aanbrengt of zijn doel behaalt en ten koste van uw bedrijf geld verdient?

Gelegenheid maakt nog altijd de dief
We frauderen. Met informatie, tijd, geld en goederen. Meer dan driekwart van de Nederlandse organisaties is te naïef om daar goede preventiemaatregelen tegen te nemen, zegt Richard Franken (Hoffmann Bedrijfsrecherche).

Bevorder tegenspraak
Steeds weer blijkt dat bij grote veiligheidsincidenten binnen organisaties intern al veel langer bekend was dat de veiligheid in gevaar was. Het lijkt erop dat in organisaties het gevaar schuilt dat verkeerde besluiten die leiden tot onveilige situaties te vaak onweersproken blijven.

Samen voor veiligheid
In het vijfde en laatste artikel van serie waarin vertegenwoordigers vanuit de domeinen safety en security met elkaar in discussie gaan, komen Ludo de Vries, Chief Security Officer bij KPN en Koen van Hove, afdelingshoofd van de sectie HSSE van het European Space Agency (ESA) in Parijs aan het woord.

Stap in een andere wereld
Security managers overleggen regelmatig over de problematiek binnen de eigen sector. Vaak komen hieruit bruikbare ideeën naar voren. Maar wat levert een overleg op waarbij vertegenwoordigers vanuit verschillende sectoren aanschuiven? Een verslag van het Sector Overstijgend Security Overleg.

Column Arjen de Kort, Nieuws, Recherche, Recht, Producten, Young Professional: Steffi van den Broek, Colofon
› terug naar de index