zoeken
deze site
shop
google
alleen NL

Gratis nieuwsbrief

Wilt u de gratis
e-mailnieuwsbrief ontvangen?

Security Management

Security Management

November 2014

Security Management 2014 - nummer 11

Thema cybersecurity

Informatiebeveiliging, wat moet ik ermee?
De laatste jaren wordt er veel gesproken over informatiebeveiliging in relatie tot fysieke beveiliging en de mogelijke gevolgen daarvan voor de security manager. Jos Maas beschrijft zijn ervaringen met de overstap van fysieke beveiliging naar informatiebeveiliging.

Cybersecurity: van samenwerken tot hacken
Hackers, digitale spionnen en andere cybercriminelen weten steeds beter de weg te vinden naar de computersystemen van overheden. Welke beleidsmaatregelen heeft de rijksoverheid genomen op het vlak van cybersecurity?

Identiteitsfraude: Wie is nog wie?
Communicatie tussen personen, bedrijven en organisaties verloopt steeds vaker online. Een ‘face to face' contact heeft in veel gevallen nog nooit plaatsgevonden. Weet u dan wel met wie u contact heeft?

Wie iets mist, is gephisht
Security managers houden zich professioneel bezig met het beoordelen van risico's, het voorkomen van problemen en het weren van ongewenste situaties. Er is een risico dat kan uitgroeien tot een serieus probleem: phishing e-mails.

Verzekeren voor cybersecurity
Brand-, inboedel- en opstalverzekeringen zijn de normaalste zaak van de wereld. Deskundigen voorspellen een opmars van verzekeringen tegen cyberrisico's. Hoe werkt een cyberaansprakelijkheidsverzekering?

Bescherming vitale infrastructuur: 5 tips
De vitale infrastructuur blijkt kwetsbaar voor cyberaanvallen. Dit artikel bespreekt de ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en geeft 5 praktische tips risico's te reduceren.

En verder

‘De branche verkoopt veiligheid'
Met het aantreden van Boele Staal beschikt Vebon over een algemeen voorzitter met een jarenlange betrokkenheid bij veiligheid. Bovendien voldoet hij aan de wens van de vereniging om meer in beeld te komen. "Als je als branche wat te vertellen hebt, moet je dat ook naar buiten brengen."

Gastvrije veiligheid
Open, gastvrij en veilig. Dat zijn de kernwaarden van het gloednieuwe stadskantoor van  gemeente Utrecht. De locatie, pal naast het centraal station en een groot winkelcentrum, brengt zijn eigen risico's met zich mee. Hoe zorg je dat medewerkers maar ook je publiek veilig zijn?

Streven naar excellentie
Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een excellente corporate security afdeling? En wat maakt een security leverancier excellent? In het recentelijk gepubliceerde rapport ‘Aspiring to Excellence' van de Security Research Initiative komen deze aspecten aan de orde.

Opzetten privacyrisicoanalyse: ‘be prepared!'
Op 12 maart 2014 heeft het Europees Parlement de Algemene Verordening Gegevensbescherming aangenomen. In de verordening staan ingrijpende veranderingen op het gebied van privacy, die een grote impact zullen hebben op de bedrijfsvoering. Door de verordening is privacy bij veel organisaties hoger op de agenda komen te staan.

Normcommissie Security van start
NEN introduceert een Nederlandse Normcommissie Security die de internationale security normontwikkeling volgt en voor veiligheidsvraagstukken in de Nederlandse markt effectieve afspraken maakt.

 

  • Column Arjen de Kort

  • Nieuws

  • Column Civis Sollicitus

  • ‘Succeed Today by Seeing  Tomorrow'

  • Recherche

  • Recht

  • Contacten

  • Producten

  • Young Professional: Bob Daemen 

  • Colofon

› terug naar de index