zoeken
deze site
shop
google
alleen NL

Gratis nieuwsbrief

Wilt u de gratis
e-mailnieuwsbrief ontvangen?

Security Management

Security Management

September 2014

Security management steeds belangrijker
Security management wordt steeds belangrijker gevonden. Dit blijkt uit de Security Management Survey 2014. Tevens wordt duidelijk dat een aantal trends van de afgelopen jaren zich doorzetten, waardoor het vakgebied verandert.

Security Essen 2014: een vooruitblik
Van 23 - 26 september vindt de 21e editie plaats van Security Essen. De beurs viert zijn 40e verjaardag met ruim 1000 exposanten uit 40 landen, die meer dan 40 marktsegmenten vertegenwoordigen.

Een keur aan keurmerken
Een opdrachtgever hoeft het hoofd niet te breken over de vraag of een beveiligingsbedrijf de zaken op orde heeft. Dat is de belofte van de keurmerken van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Wat betekent deze vorm van zelfregulering voor de beveiligingssector?

Gebruiken kennis over afwijkend gedrag
Afwijkend gedrag biedt aanwijzingen voor het voorkomen van veiligheidsincidenten. Naar aanleiding van het onlangs verschenen TNO rapport Afwijkend gedrag wordt in dit artikel ingegaan op het waarom, het hoe en het wat van het gebruiken van kennis over afwijkend gedrag.

Verborgen gebreken
Iedere beveiligingsprofessional kent wel het schillenconcept, bekend onder benamingen zoals defence in depth of layers of defence. De theoretische achtergrond van dit concept is niet altijd bekend, waardoor er cruciale gebreken in de toepassing kunnen sluipen met schijnveiligheid tot gevolg.

Fysieke beveiligingssystemen en gegevensbescherming
Persoonlijke informatie is ongrijpbaar en lange tijd is de waarde ervan over het hoofd gezien. Met de toename van cybercriminaliteit heeft dit onderwerp meer aandacht gekregen.

Hoe word je werkdruk de baas?
Een overvolle mailbox met twintig e-mails die NU beantwoord moeten worden. Je doet je best om het te managen, maar aan het eind van de dag heb je het gevoel dat er niets gebeurd is. Herkenbaar? Dan is de kans groot dat je last hebt van een te grote werkdruk. Hoe ga je daar op een gezonde manier mee om? Tips en trucs van ervaringsdeskundigen.

Continuïteit van de business
Vakmedianet en ASIS Benelux Chapter organiseren het ASIS Security Management Congres. Op 20 november staat in Nijkerk het thema business continuity management (BCM) centraal.

Speurhonden voor een veiliger Colombia
Internationaal ondernemen biedt kansen, maar kent ook veel onzekerheden. K10 Workingdogs, leverancier van diverse veiligheidsdiensten, start eind dit jaar in Colombia. Jasper Schoenmakers (CEO) deelt zijn ervaringen met andere bedrijven uit de security en safety branche die zo'n stap willen maken.

En verder:
Column Arjen de Kort, Nieuws, Column Civis Sollicitus, Recherche, Recht, Contacten, Young Professional: Marcella Beeren, Colofon

› terug naar de index