zoeken
deze site
shop
google
alleen NL

Gratis nieuwsbrief

Wilt u de gratis
e-mailnieuwsbrief ontvangen?

Security Management

Security Management

December 2014


Thema Toegangscontrole & Inbraakbeveiliging

Toekomst beveiliging: integratie technologie en informatie
Het principe van beveiligen was altijd repressief actie ondernemen. Maar zoals alles met de tijd mee gaat, is dat ook met beveiliging het geval. Het gaat niet meer alleen om het voorkomen dat er iemand ongeoorloofd van buiten naar binnen gaat.
Vandaag de dag moet er met veel meer zaken rekening worden gehouden. De mogelijke risico's zijn groter en complexer en bovendien kunnen ze uit veel meer onverwachte hoeken komen.

Toegangsbeheer Schiphol draait om stabiliteit
Op luchthavens staat het comfort van reizigers en een prettige, efficiënte reiservaring centraal. Toegangsbeheer en toegangscontrole spelen daarbij een cruciale rol. Schiphol maakt al ruim twintig jaar gebruik van het toegangscontrolesysteem van Nedap. Stabiliteit is hierbij het sleutelwoord.

Geen personeelsnummer, geen fysieke toegang
De toegang tot fysieke locaties wordt beveiligd met een pas of een sleutel. De uitgifte en het beheer van toegangspassen
of een sleutelkluis is in vrijwel alle organisaties een handmatig proces. Maar is dit nog wel van deze tijd?

Gelegenheid maakt de dief
In de wintermaanden worden in Nederland relatief veel inbraken gepleegd. Er zijn goede redenen om ook op andere momenten van het jaar aan inbraakpreventie te denken. Nieuwe inzichten over inbraakrisico's, modus operandi en effectieve
aanpakken bieden daarbij handreikingen.

Wapens tegen woninginbraken
De aanpak van woninginbraken staat hoog op de agenda bij de rijksoverheid en bij gemeenten. En dat leidt tot een zoektocht naar innovaties. Security Management zet de actuele initiatieven op een rij. 

En verder:

Luchtvaartbeveiliging van de toekomst
Er is een nieuw concept voor luchtvaartbeveiliging, waarmee beveiligingscontroles op luchthavens goedkoper, passagiersvriendelijker én tegelijkertijd beter kunnen. Met dit SURE!-concept wordt ook het denken over risk based security
geïntroduceerd. Op Schiphol lopen inmiddels de eerste pilots.

Screenen voor veiligheid
Iemand met een vertrouwensfunctie moet in het bezit zijn van een verklaring van geen bezwaar (VGB). In dit artikel wordt geschetst hoe een veiligheidsonderzoek door de AIVD verloopt.

SIEM: de volgende fase
De integratie van SIEM met PSIM levert efficiency voordelen op. Immers, incidenten en events kunnen door hetzelfde proces worden afgehandeld en er ontstaat vanuit één centraal punt een overzicht van alle ICT en non-ICT security incidenten. Ronald Eygendaal schetst de nieuwste ontwikkelingen.

Het nieuwe inkopen
Traditioneel inkopen met de toepassing van de ‘prijs maal hoeveelheid'-formule wordt meer en meer verleden tijd. We maken met z'n allen de sprong naar nieuwe vormen van procurement, met aandacht voor meer parameters dan ooit.

Winkeldiefstal: Nederland tweede op Europese ranglijst
Winkeldiefstal in Nederland is met een percentage van 0,59% op de totale retailomzet de op één na hoogste in Europa. Toch is de totale derving in Nederland gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de Global Retail Theft Barometer 2013 - 2014.

  • Column Arjen de Kort

  • Nieuws

  • Column Civis Sollicitus

  • ‘Succeed Today by Seeing  Tomorrow'

  • Recherche

  • Recht

  • Contacten

  • Producten

  • Young Professional: Bob Daemen 

  • Colofon

 

› terug naar de index