In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Deze keer Young Professional Nick van Bemmel.
Naam: Nick van Bemmel
Leeftijd: 26
Functie: Commercieel Branch Manager
Persoonlijk
Ik ben geboren en woon in Leiden. In mijn vrije tijd ben ik een actief sporter (voetbal, fitness en hardlopen) en zoek ik de ontspanning op door leuke dingen te doen met mijn vriendin, vrienden en familie. Daarentegen is je soms even helemaal terugtrekken van een druk bestaan ook heerlijk. Dan heb ik niet meer nodig dan een goede serie of film.
Opleidingen
Na het behalen van mijn HAVO diploma en propedeuse in Small Business & Retail Management, heb ik mijn studie-ambities even in de ijskast gezet en ben ik gaan reizen. In deze periode, die ik overigens beschouw als de meest leerzame periode in mijn leven, ben ik onder andere in Nieuw-Zeeland, Chili, Uruguay en diverse landen in Europa geweest. Na deze ‘break’ van ruim twee jaar, heb ik een Bachelor in Public Management – Integrale Veiligheidskunde – afgerond.
Carrière
Mijn ‘carrière’ begon bij elektroretailer BCC, waar ik als werkstudent in de functie van Security & Risk Analist als rechter- en linkerhand opereerde voor de Security & Risk Manager. Na deze eerste kennismaking met het vakgebied, ben ik als Account Developer bij Securitas aan de slag gegaan. Inmiddels werk ik ruim een jaar als commercieel Branch Manager bij Securitas in Rotterdam e.o. en ben ik eerstelijns contactpersoon en sparringpartner voor een breed portfolio van opdrachtgevers.
Wat ik heb geleerd van mijn managers
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Daarnaast vooral zaken loslaten waar je geen invloed op hebt.
Wat mijn manager van mij heeft geleerd
Open communicatie en constructieve feedback, waarbij ‘leren’ wellicht niet het juiste begrip is. Ik zie het eerder als een wijze waarop mijn manager en ik elkaar aanvullen.
Securitymanagement ontwikkelt zich tot…
een centrale discipline binnen organisaties. Het integrale karakter van securitymanagement wordt daarbij inmiddels wel onderkend, maar merkbaar is dat de traditionele organisatiestructuren zich niet altijd lenen voor een integrale en (kosten)efficiënte werkuitvoering. Ik lees en herken daarbij de frustratie van ‘de securitymanager’ Als men in staat is om deze traditionele organisatiestructuren te doorbreken, dan is dit wat mij betreft een stap in de goede richting.
De securitymanager verdwijnt niet, maar…
het werk en de functie vraagt wel om een nieuwe invulling. Van specialist naar generalist. Ik noem het de securitymanager 2.0, waarbij steeds meer op het snijvlak van beleid, organisatie en uitvoering wordt geopereerd.
Sociale media
De sociale media worden zowel in negatieve als in positieve zin onderschat. Helaas toont de praktijk steeds meer aan dat wij door het gebruik en de inzet van (sociale) media naast een risico voor onszelf, een reëel veiligheidsrisico voor de organisatie vormen. Daarentegen zijn de sociale media ook een waardevol instrument om je boodschap aan een breder publiek te presenteren. Persoonlijk kom ik niet verder dan Facebook en LinkedIn, waarbij vooral laatstgenoemde voor mij zijn waarde bewijst.
Securitytrends
De integrale veiligheidsbenadering. Securitymanagement ontwikkelt zich tot een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De brug tussen mens, kennis en techniek om zo tot de juiste veiligheidsbalans te komen, wordt steeds beter gemaakt.
Een ketenverschuiving: van een actief repressieve naar een meer proactieve veiligheids- c.q. beveiligingsbenadering.
Cybersecurity en beveiliging van de I(C)T-infrastructuur. In de praktijk blijkt dat organisaties kwetsbaar zijn en de bedrijfscontinuïteit hiermee niet altijd even goed geborgd is.
Over 5 jaar ben ik …
(Commercieel) securitymanager óf eigenaar van een onderneming in ‘business fashion’.
>> In deze rubriek is er aandacht voor jonge securityprofessionals. Zij komen aan het woord over hun opleiding, carrière, vakgebied en ambities. Wil je ook in deze rubriek? Meld je aan bij arjendekort@vakmedianet.nl