Cameratoezicht

test
 • Beveiligingsbranche neemt maatregelen OMG-aanpak
  07-07-2015

  Is uw beveiliger een Outlaw Motor Gang (OMG) lid of is hij ‘schoon’? Leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche moeten extra maatregelen nemen die criminele inmenging onder de beveiligers moet voorkomen, de zogenoemde OMG-aanpak.

  Want “de lokale driehoek van openbaar bestuur, politie en justitie moet weten dat evenementen- of horecabeveiligers van onze leden ‘schoon’ zijn”, aldus voorzitter Laetitia Griffith. “En datzelfde geldt voor de beveiliger van een winkel of op degenen die de openings- en sluitrondes van een kantoor verzorgt.”

  OMG-aanpak

  Zo verplicht de Nederlandse Veiligheidsbranche via haar Gedragscode haar leden om maatregelen voor de OMG-aanpak te nemen. Nu gebeurt er al veel, aldus Griffith. “Iedere beveiliger wordt regelmatig door de politie gescreend en veel beveiligingsbedrijven hebben al een eigen beleid. Nu willen we dat ieder lid een werkend beleid op dit punt heeft.”

  Keurmerk

  Ook worden de keurmerken van de branche strenger. Keurmerkhouders moeten hun personeelsbeleid aanpassen met een aantal preventieve maatregelen. Met deze maatregel wordt in de beveiligingsbranche een beweging in gang gezet die ertoe leidt dat niet alleen leden van de branchevereniging maar alle beveiligingsbedrijven hun verantwoordelijkheid nemen in deze OMG-problematiek: ieder keurmerkbedrijf gaat minimaal hetzelfde regelen om criminele inmenging tegen te gaan en hun processen hierop in te richten. Auditoren van certificatie instellingen gaan hierop toezien en hierover in gesprek met keurmerkbedrijven.

   

 • Meer camerabewaking op treinstations
  02-07-2015

  Dertig middelgrote treinstations worden in het komende jaar uitgerust met beveiligingscamera’s. Ook krijgen conducteurs en beveiligers camera’s op hun kleding, meldt Metro donderdag.

  Geweld

  Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) stelt 13,3 miljoen euro beschikbaar voor de maatregelen. Aanleiding is het geweld tegen spoorpersoneel. Mansveld verwacht dat agressieve reizigers straks sneller gepakt kunnen worden.
 • Er komt een Stuurgroep Samenwerking Beveiliging en Politie
  24-06-2015

  Nu iedereen met digitale en technische middelen werkt en leeft, moet dat ook veilig zijn vonden de Nationale Politie, VNO-NCW/MKB-Nederland, de Nederlandse Veiligheidsbranche en de technische beveiligingsbranche VEBON. Tijd om van elkaars middelen gebruik te maken. Samen lanceerden ze de Stuurgroep Samenwerking Elektronische Beveiliging en Politie. Wat gaat de SEBP doen?

  Samenwerken is noodzakelijk om veiligheidsproblemen effectief en efficiënt aan te pakken, stelt Jeroen Lemereis, sectorhoofd van de Dienst Regioneel Operationeel Centrum (DROC) in Midden-Nederland, van de Nationale Politie en de voorzitter van de stuurgroep. “Niet alleen op strategisch, maar ook op tactisch-operationeel niveau.”

  SEBP

  De Stuurgroep Samenwerking Elektronische Beveiliging en Politie (SEBP) gaat meer preventiekracht, heterdaadkracht en bewijskracht bewerkstelligen en stelde vier doelen op:

  • De alarmeringsketen optimaliseren en versterken door meer technische middelen in te zetten en afspraken te maken over alarmeringsopvolging en -verificatie;
  • Afspraken en kaders maken om sporen veilig te stellen, zoals de omgang met opgeslagen camerabeelden;
  • De Live View-inzet verder uitrollen;
  • Afspraken en kaders maken over tactische informatie-uitwisseling tussen de publieke en private partners in de keten.

  Ook wil de stuurgroep zich buigen over de wet- en regelgeving voor particuliere beveiligingsorganisaties, particuliere recherchebureaus en privacy omtrent de doelstellingen.

Toegangscontrole