Cameratoezicht

test
 • Intelligente camerabewaking bij NS
  28-02-2010

  Om incidenten te voorkomen, maakt de NS gebruik van duizenden camera's, zowel op stations als in treinen. Die camera's produceren zoveel beelden dat het niet mogelijk is alles realtime te bekijken. De oplossing schuilt in intelligente software: de centralist krijgt alleen informatie binnen (beeld en geluid) als er zich een incident afspeelt. Dan kan hij de daders vanuit zijn meldkamer toespreken om ze te kalmeren. Ook kan hij de hoge-resolutiebeelden opslaan voor opsporing en bewijsvoering. Die kunnen namelijk worden gedownload naar het NS-netwerk iedere keer als de trein in de buurt van een station komt. Bij dit alles is volgens NS onze privacy gewaarborgd.

 • Meldkamer Alexandrium zichtbaar voor publiek
  28-02-2010

  Vroeger werkte de beveiliging van Alexandrium Shoping Center in Rotterdam met een veelheid van losse systemen en installaties. Bovendien was de beveiligingsruimte weggestopt in een hoekje van het winkelcentrum. Daardoor was de beveiliging niet zichtbaar – niet voor het publiek en ook niet voor potentiële daders. Maar in 2007 werd begonnen met de bouw van een nieuwe meldkamer, een die wel zichtbaar is. Bovendien maakte de beveiliging de overstap van analoog naar een IP-cctv-systeem, en alle losse systemen werden geïntegreerd in één managementsysteem. De kwaliteit van de beelden is nu vele malen beter en het systeem is ook nog eens goedkoper.

 • Camera betrapt inbreker
  28-02-2010

  Een pak koffie. Een rol postzegels. Een productiebedrijf kreeg steeds vaker te maken met kleine diefstallen in een van de kantoren. Het vreemde daarbij was dat het alarm niet was afgegaan – hoewel het wel degelijk was ingeschakeld. De werkgever benaderde een recherchebureau, dat twee verborgen camera's installeerde. Al na twee dagen hadden de rechercheurs beet: een ex-werknemer – die nog steeds beschikte over de sleutel van het bedrijf – verscheen herkenbaar in beeld terwijl hij een kluis openbrak. Vreemd genoeg was het daarna nog lastig om hem te laten oppakken.

Toegangscontrole