Politieagenten krijgen 7 procent meer loon tot en met 2020, volgend jaar een eenmalige uitkering van 500 euro en meer invloed op hun eigen rooster. Dat staat in een nieuwe cao-voorstel van minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom.

Het voorstel is op 23 juli aan de vakbonden verstuurd.

Politie voert actie voor betere cao

De politie en vakbonden steggelen al weken met elkaar over de cao, die voor 65.000 politiemedewerkers moet gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden de agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Bonden teruggeroepen aan de onderhandelingstafel

Met het nieuwe voorstel roepen Akerboom en Grapperhaus de vakbonden op terug om de tafel komen. “Wij denken dat dit brede aanbod over de capaciteit, keuzevrijheid en het loonbod de vakbonden voldoende vertrouwen moet geven het gesprek weer aan te gaan”, aldus de minister en korpschef.

Te hoge werkdruk en te weinig waardering

De politievakbonden staakten eerder deze maand de cao-onderhandelingen omdat ze boos waren dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. Ze vinden ook dat ze te weinig waardering krijgen.